Welke kleding in de draagdoek?

'Wat zou ik zoon- of dochterlief aan trekken?' 'Zou dit te koud of te warm zijn?'  - het is een dagelijks dilemma voor iedere ouder! Over het algemeen wordt geadviseerd om je kindje één laag kleding meer aan te trekken dan dat je zelf zou dragen. Onderstaand schema geeft je een houvast in het samenstellen van je baby's outfits in een draagdoek.

< 5°C: BRRRR

 

Trek je kindje een extra jasje en sjaal aan over de gewone kleding. Let er wel op dat het jasje/sjaal niet helemaal tot boven gesloten is, zodat er voldoende luchtcirculatie is! Verder is een muts een 'must' en draag je zelf een jas of draagponcho over de draagdoek.

Voorzie ook een extra paar handschoenen en sokjes. Handjes en voetjes bevinden zich namelijk buiten de draagdoek en zijn extra vatbaar voor koude. 

5-10°C

 

Gewone kleding met een jasje, sjaal en muts.

10-15°C

 

Trek je kindje een dun jasje of vestje aan over de normale kleding. Bij regen kan je eventueel een hoedje of dunne muts voorzien.

15-20°C: Hello spring!

 

'Gewone' kleding - bijvoorbeeld een rompertje met hierover een leuke outfit.

20-25°C

 

Luchtige kleding (vermijd badstof, fleece, flanel), kortom, de typische lente-outfit voor je baby.

25-30°C: It's getting hot in here! 

 

Trek die leuke outfit uit en draag je baby enkel in zijn/haar rompertje. Let bij fel zonlicht ook op zonnebescherming bij je kindje en zet hem/haar een zonnehoedje op. Draag je baby bij hoge temperaturen ook zeker niet te lang in een draagdoek!

>30°C 

 

Je draagt je baby best niet meer in een draagdoek met zulke temperaturen. Dit is voor zowel jezelf als je baby veel te warm.