Veilig babydragen - de 'TICKS'

 

T - Tight -

 

Lekker dicht bij jou! De draagdoek moet zo aangespannen zijn, dat je baby lekker dicht tegen je aan zit. Bij het naar voren buigen mag er geen ruimte ontstaan tussen jou en je baby. Indien de draagdoek niet genoeg aangespannen is, zal je baby niet ontspannen in de draagdoek kunnen zitten. Een te los geknoopte draagdoek zorgt er eveneens voor dat de draagdoek meer op je schouders trekt.

I - in view at all times - 

 

Wanneer je je baby in een draagdoek draagt, moet je zijn/haar mooie gezichtje steeds kunnen zien. Let er ook op dat het stof van de draagdoek het gezicht van je kindje niet bedekt.

C - close enough to kiss - 

 

De ideale hoogte van je kindje in een draagdoek? Zorg ervoor dat je je kindje steeds een dikke zoen kan geven op zijn/haar hoofdje. 

K - keep chin off chest - 

 

In een goed geknoopte draagdoek bedraagt de ruimte tussen de kin en borst van je baby ongeveer één à twee vingers. Indien je baby ingezakt in de draagdoek zit, kan de ademhaling  bemoeilijkt worden.

S - Support

 

Draag je baby steeds rechtop en zorg ervoor dat je draagdoek zo aangespannen is, dat de rug van je baby volledig ondersteund wordt (van knieholtes tot aan de nek). Op deze manier wordt de baby ondersteund in zijn/haar natuurlijke positie. Zorg er ook voor dat je baby in een gespreide hurkzit gedragen wordt. Hierbij bevinden de knieën van je baby zich hoger dan de billen en zijn de beentjes licht gespreid. Op deze manier kan je je kindje op een ergonomische manier dragen!