• T I L I A

S A F E T Y F I R S T

YAY! Je hebt je eerste stapje gezet in de wereld van het dragen. Je kan waarschijnlijk niet wachten om je draagdoek, ringsling of draagzak in gebruik te nemen, maar lees eerst even deze veiligheidstips alvorens aan de slag te gaan!Veiligheid is dé nummer 1 prioriteit bij het dragen van je meest dierbare bezit. Om te checken of je baby veilig gedragen wordt, maken we gebruik van de basisregels voor veilig babydragen: 'TICKS'. Say what?


T - Tight Je spant je doek of ringsling aan, zodat je kleintje lekker dicht tegen je aan zit. Bij het naar voren buigen mag er geen ruimte ontstaan tussen jou en je baby. Indien de draagdoek niet genoeg aangespannen is, zal je baby niet ontspannen in de draagdoek kunnen zitten. Een te los geknoopte draagdoek zorgt er eveneens voor dat de draagdoek meer op je schouders trekt.


I - In view at all times

Wanneer je je baby in een draagdoek of sling draagt, moet je zijn/haar gezichtje steeds kunnen zien. Let er ook op dat het stof van de draagdoek het gezicht van je kindje niet bedekt.


C - Close enough to kiss x x x

Kan je je baby een smakkerd geven op zijn hoofdje? Dan is dit de ideale draaghoogte.


K - Keep chin off chest

In een goed geknoopte draagdoek of sling bedraagt de ruimte tussen de kin en borst van je baby ongeveer één à twee vingers. Indien je baby ingezakt in de draagdoek zit, kan de ademhaling bemoeilijkt worden.


S - Support

In een draagdoek of sling zit je baby het best rechtop. Door het stof van je drager goed aan te spannen, zorg je ervoor dat je baby volledig ondersteund wordt van knieholtes tot aan de nek. Op deze manier wordt de baby ondersteund in zijn/haar natuurlijke positie. Verder is er de befaamde 'M-houding'; dit wil zeggen dat je baby in een gespreide hurkzit gedragen wordt. Hierbij bevinden de knieën van je baby zich hoger dan de billen en zijn de beentjes licht gespreid. Dit is erg belangrijk voor het draagcomfort en de heupontwikkeling van je kleintje.Voilà! Pak je draagdoek of ringsling erbij en ga gerust aan de slag! Gebruik uiteraard steeds je gezond mama- of papaverstand wanneer je draagt.


Happy babywearing!


Liefs


LindeFoto's: Lore Segers met baby Sil